Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора відстояв у Верховному Суді справедливе покарання для державного зрадника

Прокурори Офісу Генерального прокурора відстояли у Верховному Суді покарання колишньому депутату Верховної Ради АР Крим, засудженому за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Засудженому призначено покарання - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді всіх інстанцій довели, що депутат у березні 2014 року неодноразово брав участь у засіданнях Верховної Ради АР Крим та проголосував за прийняття незаконних постанов «Про проведення загальнокримського референдуму», «Про незалежність Криму» та «Про правонаступництво Республіки Крим». 

Крім того, 11 квітня 2014 року він взяв участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу – так званої державної Ради Республіки Крим. Під час нього проголосував за незаконне рішення - прийняття «Конституції Республіки Крим», відповідно до якої «Республіка Крим є демократичною правовою державою у складі РФ».

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду погодився з доводами прокурора, що призначене покарання є справедливим заходом примусу для державного зрадника.

Кримінальне провадження розглянуто в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia).