Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора у Верховному Суді захистив мисливські угіддя площею 16 тис га

Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора встановила, що після спливу п’ятнадцятирічного строку користування 16 тис га мисливських угідь Львівська обласна рада відмовила у повторному їх наданні ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя». Проте мисливське господарство, не бажаючи повертати угіддя, через 5 років після закінчення строку користування ними звернулося до суду з позовом про зобов’язання Львівської обласної ради, Держлісагентства України, обласного управління лісового та мисливського господарства підписати додаткову угоду про пролонгацію договору про умови користування мисливськими угіддями ще на 15 років.

Рішенням Господарського суду м. Києва, залишеним без змін судом апеляційної інстанції, позов мисливського господарства задоволено. Оскільки відповідачі тривалий час не зверталися до Верховного Суду з касаційними скаргами, а прокурор не був учасником розгляду спору в судах попередніх інстанцій, Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора відразу після отримання інформації про судові рішення та вивчення матеріалів справи, прийняла рішення про їх оскарження в касаційному порядку.

Верховний Суд погодився із доводами прокуратури щодо безпідставного застосування судами законодавства про оренду землі замість норм спеціального Закону України «Про мисливське господарство та полювання» і скасував рішення судів попередніх інстанцій, а справу направив на новий розгляд до Господарського суду м. Києва.