Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора повернув киянам із незаконного володіння 1,5 га заповідних земель на Жуковому острові

Офіс Генерального прокурора системно відстоює інтереси територіальної громади столиці на право власності та вільний доступ до території ландшафтного заказника «Острів Жуків».

Попри те, що заповідні землі мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення, усупереч вимогам законодавства їх передано у приватну власність під забудову.

За активної участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури здобуто чергову перемогу у цій справі. У судовому порядку витребувано в іноземної юридичної особи на користь Київської міської ради земельну ділянку заказника площею 1,5 га.

Господарський суд м. Києва погодився із обґрунтованими доводами прокурора.

Жуків острів входить до однієї з найбільших заповідних зон Києва, де зусиллями екологів збережена у первинному вигляді природна екосистема – ареал проживання багатьох представників флори і фауни, занесених до Червоної книги України.

Законом України «Про природно-заповідний фонд України» на заповідних землях заборонено будь-яку діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.