Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора посилює співпрацю з Офісом Спецпредставниці Генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфлікту

З 2022 року Команда експертів Офісу Спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів надає підтримку управлінню Офісу Генпрокурора, яке займається злочинами, пов'язаними з сексуальним насильством на війні. Ця співпраця буде продовжуватися та поширюватися, запевняє Спецпредставниця Генсека ООН Праміла Паттен.

На зустрічі з начальницею управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані із сексуальним насильством, Офісу Генерального прокурора Анною Сосонською обговорили напрями подальшої співпраці.

"Офіс Генпрокурора зосереджений на посиленні інституційної спроможності прокуратури розслідувати злочини сексуального і ґендерно-зумовленого насильства. Залучаємо міжнародних та українських партнерів до цього процесу. Зокрема, експертів ООН, неурядову організацію Global Rights Compliance та інших. Вони допомагають адаптувати найкращі світові практики для переслідування злочинів та допомоги постраждалим", - зазначила вона.

Під час зустрічі в Нью-Йорку Праміла Паттен та Анна Сосонська обговорили продовження навчань для українських прокурорів і слідчих та експертну підтримку спеціалізованого управління Офісу Генпрокурора у переслідуванні злочинів сексуального насильства.

В рамках співпраці 4-8 грудня в Жешуві (Польща) відбувся третій семінар для українських прокурорів, слідчих та суддів, присвячений роботі з сексуальним насильством на війні. Під час семінару розглядались проблеми визначення такого виду насильства як воєнного злочину та ознаки геноциду, особливості елементів таких злочинів та практичні аспекти здійснення правосуддя з урахуванням злочинів, що документуються в Україні.