Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора перебуває в постійному діалозі з представниками бізнес-спільнот

Формування сприятливого інвестиційного клімату і довіри до державних інституцій - необхідні умови для швидкого післявоєнного відновлення України. На цьому акцентував увагу Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з представниками Ради бізнес-омбудсмена та провідних бізнес-асоціацій.

«В Офісі працює Департамент кримінальної політики та захисту інвестицій, який виконує функцію «єдиного вікна» для роботи з бізнесом. Вже в роботі імплементація нових Стандартів діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій під час досудового розслідування. Крім того, ми відкриті до співпраці щодо змін до законодавства», - наголосив Андрій Костін.

Актуальним залишається і питання захисту прав інтелектуальної власності. Важливим в цьому контексті є запуск роботи Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

«Бізнес і державні органи влади мають говорити відверто, а озвучені ідеї втілювати у життя. У нас є спільна мета: сильна, економічно розвинена Україна», - підкреслив Андрій Костін.

Говорили про важливість розробки та визначення шляхів впровадження ключових показників ефективності (KPI) у сфері захисту інвестиції. Вони можуть застосуватися не лише до прокурорів і слідчих, а загалом до органів влади, діяльність яких прямо чи опосередковано впливає на залучення інвестицій та діяльність інвесторів, як в масштабах всієї країни так і окремого регіону.

Представники бізнес-спільнот висловили своє бачення ефективної співпраці та координації. Подякували за оперативні і дієві реагування на звернення та домовились підтримувати діалог на регулярній основі.

Участь у заході взяли представники Ради Бізнес-омбудсмена в Україні, Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес асоціації, Торгово-промислової палати України, Української ради бізнесу, CEO Club Ukraine, громадської спілки «Спілка українських підприємців», Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», Американсько-української ділової ради та Федерації роботодавців України.