Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора координує спільні зусилля з групою міжнародних експертів у сфері розслідування воєнних злочинів проти довкілля

Цьому була присвячена перша зустріч з експертами, які підтримують Офіс Генерального прокурора у розслідуванні воєнних злочинів проти довкілля. У зустрічі взяли участь начальник Департаменту міжнародно-правового співробітництва Зураб Адеїшвілі та радник Генерального прокурора Максим Попов.

Сторони обговорили поточний стан співпраці та визначили пріоритети на майбутнє. Серед головних питань – аналіз проваджень, їх категоризація та пріоритизація, тренінги для прокурорів, технічна та експертна допомога.

Координує роботу Офісу Генерального прокурора щодо воєнних злочинів проти довкілля радник Генпрокурора Максим Попов. За підсумками зустрічі він зазначив, що наразі співпраця з експертами охоплює усі виклики, з якими стикаються прокурори.

"Сьогодні ми маємо цілу команду експертів світового рівня у цій сфері. В основу співпраці покладено широкий підхід, який включає надання експертної підтримки не лише у таких кримінальних провадженнях, а й консультації щодо можливого використання зібраних доказів у міжнародному компенсаційному механізмі в майбутньому," – підкреслив Максим Попов.

Учасники домовились про подальші консультації для розробки максимально ефективної стратегії розслідування та судового переслідування злочинів екоциду. Офіс Генпрокурора продовжить координувати зусилля міжнародних експертів, забезпечуючи всесторонню комунікацію між учасниками процесу.