Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора довів у суді незаконність оренди приміщень Київського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою

За позовом заступника Генерального прокурора в інтересах держави у сфері охорони дитинства визнано недійсною додаткову угоду на передачу в оренду нежитлових приміщень навчально-побутового корпусу Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Господарський суд м. Києва підтримав позицію ювенальних прокурорів та задовольнив позовні вимоги.

У суді доведено, що, попри законодавчу заборону використання майна закладів освіти не за освітнім призначенням, регіональне відділення Фонду держмайна України передало приміщення державного навчального закладу в оренду ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон». Вони підлягали використанню за будь-яким цільовим призначенням на розсуд товариства.

Загальна площа орендованих приміщень складала 300 м кв.

Столичний коледж – це найсучасніший заклад професійної освіти нового типу, створений з метою докорінного поліпшення патріотичного виховання, військової та професійної підготовки молоді, формування в учнів та студентів позитивного ставлення до виконання конституційного обов’язку – захисту України. Також підвищення престижу військової служби та військової освіти й водночас формування професіонала високого рівня кваліфікації.

Він є одним з двох унікальних закладів освіти, особливістю яких є не лише отримання понад 1000 випускниками повної загальної середньої освіти, а й здобуття військово-облікових професій та спеціальностей, які наразі так потрібні нашій державі.