Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора відреагував на ситуацію з кримінальними провадженнями, пов'язаними з волонтерською діяльністю

Прокурори Офісу Генпрокурора провели зустріч за участі Центру прав людини ZMINA із представниками громадянського суспільства та волонтерської спільноти. У зустрічі взяла участь керівниця проєктів Центру ZMINA Людмила Янкіна.
Обговорили нагальні та проблемні питання юридичної оцінки дій волонтерів правоохоронними органами. Усі провадження, про які повідомив Центр ZMINA, перебувають на особливому контролі Офісу Генерального прокурора.
“Ми розуміємо надважливе значення діяльності волонтерів в умовах війни. Це перша така зустріч, але вона точно не буде останньою. Й надалі відкрито інформуватимемо громадянське суспільство про роботу прокурорів у цій сфері”, – наголосив Олексій Бонюк.
Сторони домовилися про аналіз висловлених позицій, подальшу співпрацю і постійний діалог з правозахисниками та волонтерами з метою системного вирішення наявних проблем.

Довідково:

Центр прав людини ZMINA працює у сфері захисту свободи слова, свободи пересування, протидії дискримінації, попередження тортур і жорстокого поводження, боротьби із безкарністю, підтримує правозахисників і громадських активістів на території України, включаючи окупований Крим, а також захищає осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні.