Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив псевдолісгосп та передавав окупантам деревину для будівництва споруд проти ЗСУ – судитимуть лісничого з Харківщини

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно завідувача одного із секторів ДП «Куп‘янське лісове господарство» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні службовець перейшов на бік ворога під час окупації м. Куп‘янськ.

Представники країни-агресора спочатку призначили чоловіка на посаду «головного інженера» у незаконно створеному органі окупаційної влади – «ГП «Купянское лесное хозяйство».

У червні його підвищили до «в.о. директора». Призначав «очільника» на нову посаду «и.о. главы ВГА Купянского района Харьковской области».

Аби догодити окупантам, лісник забезпечував підбір кадрів для роботи у незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, що використовувалися військовими держави-агресора проти ЗСУ.

У жовтні правоохоронці затримали чоловіка у Харкові. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.