Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив підрозділ в незаконному органі влади під час окупації смт Великий Бурлук на Харківщині – викрито місцевого жителя

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру мешканцю смт Великий Бурлук за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації селища чоловік обійняв посаду так званого «заступника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Підозрюваний виконував рішення керівництва окупаційної адміністрації, брав участь у нарадах, проводив збори аграріїв, здійснював набір нових співробітників до незаконного органу влади та організовував створення нових структурних підрозділів.

Наразі він перебуває у розшуку.

Досудове розслідування проводять відділення № 2 СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.