Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолила псевдодепартамент освіти та науки в окупованому Херсоні - в колабораціонізмі підозрюється викладачка

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана колишня викладачка Херсонської академії безперервної освіти, співпрацюючи з російськими спецслужбами, добровільно обійняла посаду так званого начальника «департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

Вона закликає місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора, займається підбором кандидатів на посади директорів місцевих закладів освіти.

Окрім того, підозрювана взяла участь у розміщенні в головній бібліотеці міста Херсона агітаційної російської літератури із серії «російська історична проза» Президентської бібліотеки РФ», а також публічно висловила вдячність президенту РФ та підтримку його діям. Таким чином вона сприяла представникам держави-агресора у реалізації задуму щодо впровадження російської мови на території Херсонщини.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.