Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріли окупантами міст Луганської області – розпочато провадження

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано вісімнадцять кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 3-6 червня 2022 року ворожі війська РФ та контрольовані нею учасники незаконних збройних формувань продовжили обстрілювати міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Гірське та Золоте. Внаслідок обстрілу три людини госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами. Пошкоджено майже 25 житлових будинків у регіоні. У Сєвєродонецьку пошкоджено будівлю, де розташовувалося приміщення одного з департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, а також приміщення сімейно-спортивного клубу «Магма». У Лисичанську пошкоджено будівлю одного з ліцеїв та Лисичанського гірничо-індустріального фахового коледжу. Також внаслідок обстрілів сталося загоряння торгівельних павільйонів Лисичанського центрального ринку загальною площею 1000 кв м.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим підрозділів Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.