Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняв посаду у проросійському псевдоправоохоронному органі – підозрюється експоліціянт з Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому поліцейському з м. Вовчанськ за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після окупації у лютому військовими РФ м. Вовчанськ Харківської області експоліцейський прийняв рішення перейти на бік ворога та почав співпрацювати з представниками держави-агресора. Він взяв активну участь у створенні псевдовідділу поліції у та обійняв у ньому посаду оперуповноваженого.

Разом з російськими військовими він вилучив службову автівку українського правоохоронця. Забравши автомобіль, підозрюваний позначив його ворожою символікою та використовував для роботи на окупантській посаді.

Своїми діями колишній поліцейський забезпечив становлення та зміцнення влади держави-агресора в окупованому Вовчанську.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.