Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації – жителя Харківщини підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури жителю с. Руська Лозова заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік пішов на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду «и.о. начальника управления лесного хозяйства» так званої «ВГА Купянского района Харьковской области».

Псевдоосадовець виконував низку функцій та насамперед координував виробничу діяльність фейкового «Купянского лесного хозяйства», створеного на базі українського підприємства.

Він формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях працівникам підприємства.

Своїм підлеглим підозрюваний надавав вказівки щодо заготівлі деревини та здійснення перереєстрації усіх транспортних засобів, укладання трудових договорів та їх реєстрації в органах окупаційної влади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.