Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняли посади при окупаційній владі рф – за колабораціонізм судитимуть трьох жителів Старобільського району

Прокурори Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після вторгнення рф в Україну обвинувачені почали співпрацювати з окупантами. Обійняли керівні посади у незаконних органах влади держави-агресора в захопленому ворогом Старобільському районі.

Колишній працівник Марківської селищної ради став «начальником відділу життєзабезпечення» у с. Лісна Поляна. На пропагандистському телеканалі так званої «лнр» він коментував власні «досягнення» на посаді та дякував ворогу за призначення.

Жителі сіл Шульгинка та Веселе за свою проросійську позиції отримали аналогічні посади у цих населених пунктах. Вони всебічно підтримують загарбницькі дії рф.

Обвинувачені керують селами за російським законодавством та сприяють в утвердженні окупаційного режиму на території регіону.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.