Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні рубки дерев зі збитками у понад 39 млн грн – чотирьом працівникам лісгоспу на Волині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора чотирьом працівникам лісового господарства повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, перший заступник начальника управління-головний лісничий та головні спеціалісти відділу лісового господарства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також інженер державного підприємства «Любомльське лісове господарство» перевищили свої службові повноваження під час отримання та видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів – лісорубних квитків. Державні службовці проігнорували вимоги законодавства, яке передбачає обов’язкове здійснення оцінки впливу на довкілля для усіх суцільних рубок головного користування на площі понад 1 га. Також працівники лісового господарства провели рубку дерев на лісових ділянках без розроблення та погодження матеріалів лісовпорядкування.

Внаслідок проведення незаконних рубок знищено 3277 дерев різних порід та діаметрів на території Любомльського лісництва ДП «Любомльське лісове господарство». Держпідприємству заподіяно 39 млн грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР за оперативного супроводу Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.