Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні порубки лісу на понад 50 млн грн - на Закарпатті ексначальника лісгоспдільниці підозрюють у перевищенні повноважень

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику лісогосподарської дільниці у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Наразі чоловік є діючим депутатом в одній із сільських рад в області.

За даними слідства, посадовець, будучи працівником лісоохорони, надав незаконну вказівку щодо розроблення лісосік для подальшого проведення там рубок.

Як наслідок – без жодних дозвільних документів у 2020-2021 роках зрубано кілька тисяч дерев. Збитки державним інтересам склали понад 50 млн грн.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР у м. Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.