Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне зберігання та збут зброї – громадянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на території Київської області, придбав вогнепальну зброю, бойові припаси та вибухові пристрої – пістолет «Форт 19» і бойові припаси до нього, реактивну протитанкову гранату РПГ-22, реактивну протитанкову гранату РПГ-7Л, реактивну гранату ПГ-7С, два порохові заряди до реактивної гранати ПГ-7, три корпуси гранати Ф-1, три запали типу «УЗРГМ». В подальшому він зберігав цей арсенал зброї та збув його без передбаченого законом дозволу.

Правоохоронцями проведено обшуки, під час яких виявлено та вилучено цю зброю і бойові припаси.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з оперативними співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.