Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне виготовлення та реалізація запатентованого об‘єкта зі шкодою у майже 5 млн грн — на Харківщині судитимуть підприємця

Київська окружна прокуратура м. Харкова скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника ТОВ за фактом незаконного використання корисної моделі (ч. 3 ст. 177 КК України).

Слідством встановлено, що харківські підприємці у 2020 році отримали патент на корисну модель, а саме комплект для з’єднання двох труб, яке видано відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі».

Але на одному з відомих харківських ринків вони побачили, що їх запатентований об‘єкт відкрито продається.

Правоохоронці встановили, що інший підприємець з Харкова організував незаконне виготовлення та реалізацію комплекту для з‘єднання двох труб. Під час проведення обшуку на його підприємстві виявили цілий склад незаконного виготовленого запатентованого об‘єкта.

Відповідно до висновків експертиз у сфері інтелектуальної власності, використано кожну ознаку корисної моделі, що включена до незалежного пункту формули корисної моделі «Комплект з’єднання для двох труб» за патентом України, який був виданий двом харківським підприємцям.

Своїми незаконними діями обвинувачений завдав потерпілим матеріальну шкоду на суму майже 5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.