Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон – на Житомирщині судитимуть місцевого жителя

Житомирська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік, який займається пасажирськими перевезеннями, підшукував серед пасажирів чоловіків призовного віку. Він пропонував їм виготовлення пакету документів, з якими можна виїхати з України для уникнення призову.

За 1 тис дол США підозрюваний через свого близького родича, причетного до відомого у місті благодійного фонду, виготовляв документи, які надавали право перетнути кордон нібито для перевезення до України благодійної допомоги. Виготовлення документів займало кілька днів.

Чоловіка затримали відразу після передачі документів одному з замовників.

Наразі накладено арешт на майно обвинуваченого, а саме, 9 автомобілів та частини двох квартир, що перебувають у його власності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Житомирського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.