Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення громадян України через кордон – судитимуть жителя Мелітополя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель Мелітополя розробив план нелегального переправлення осіб через державний кордон України за певну винагороду. Спочатку охочий виїхати під вигаданою легендою – виїзду за сприяння волонтера за сімейними обставинами на тимчасово захоплену окупантами територію області, повинен був бути доставлений обвинуваченим до Мелітополя. А звідти вже іншими перевізниками до АР Крим із подальшим переправленням через державний кордон України до РФ.

Під час реалізації «оплаченої поїздки» при перетині одного з блок-постів Запорізької області на власному автомобілі обвинувачений разом із його пасажиром був викритий правоохоронцями.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.