Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна рубка дерев на понад 157 млн грн – у перевищенні повноважень підозрюють посадовицю національного парку на Закарпатті

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури очільниці одного з підрозділів Ужанського національного природного парку повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, з дозволу підозрюваної у 2021 -2022 роках на території парку було здійснено масштабну порубку майже 2000 дерев. Посадовиця державної охорони природно-заповідного фонду України не забезпечила збереження унікальних природних комплексів Карпат, розташованих на території нацпарку.

Шкода державі склала понад 157 млн грн. Її розрахунок здійснено Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області та підтверджено висновками інженерно-екологічної експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) територіального управління ДБР, за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ Нацполіції та із залученням спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.