Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна приватизація майна держпідприємства оборонної галузі – судитимуть колишнього виконувача обов’язків гендиректора

Прокурорами Офісу Генерального прокурора до Печерського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків генерального директора Національного космічного агентства України за фактами незаконної приватизації державного майна та службового підроблення (ч. 2 ст. 233, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2011 році обвинувачений разом із заступником Фонду державного майна України, директором казенного підприємства в галузі спеціального приладобудування та підприємцем шляхом підроблення документів забезпечили вибуття з власності держави приміщень площею майже 9,5 тис кв м у місті Києві. Згідно законодавства вони не підлягали приватизації.

Через протиправні дії цих осіб з відання держави вибуло майно вартістю понад 80 млн грн.

Раніше обвинувальний акт стосовно заступника голови ФДМУ, директора казенного підприємства та підприємця за фактами незаконної приватизації державного майна і службового підроблення (ч. 2 ст. 233, ч.1 ст. 366 КК України) вже скеровано до суду.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.