Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу зі збитками на майже 2 млн грн – підозрюються троє колишніх працівників лісового господарства на Запоріжжі

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Запорізької обласної прокуратури трьом колишнім працівникам Михайлівського лісництва ДП «Запорізьке лісомисливське господарство» повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та незаконній порубці дерев (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, лісничий спільно з двома підлеглими з метою продажу деревини, а не охорони лісу, організували «санітарну» рубку зелених насаджень на ввіреній їм території господарства.

За два місяці підозрювані зрубали 750 дерев порід акація, ясен та дуб і завдали лісовому фонду України майже 2 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.