Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на 15,5 млн грн – експосадовцю Держагентства з управління зоною відчуження та лісничому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури колишньому першому заступнику Голови Державного агентства з управління зоною відчуження повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а головному лісничому - заступнику директора ДСП «Північна Пуща» у незаконній порубці лісу (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, експосадовець Держагентства за відсутності передбаченого законом дозволу, підписував лісорубні квитки. На їх підставі головний лісничий проводив санітарну рубку лісу. Впродовж 5 місяців 2020 року на території Корогодського та Дитятківського лісництв ДСП «Північна Пуща» незаконно вирубано майже 3 тис дерев на загальній площі понад 16,5 га. Державі завдано 15,5 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.