Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев зі збитками 1,7 млн грн – на Кіровоградщині судитимуть злочинну групу

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб за фактом незаконної порубки лісу (ч. 3 ст.28, ч.4 ст. 246 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець Бобринця організував злочинну групу, залучивши двох чоловіків з кримінальним минулим. Вони систематично вирубували ліс з метою отримання прибутку.

У період з травня по липень 2022 року на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району вони знищили майже 500 дерев. Своїми протиправними діями обвинуваченні завдали шкоду державі й довкіллю на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Під час розслідування накладено арешт на деревину, автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter», бензопили та мобільні телефони учасників групи.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – співробітниками УСР в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.