Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна депортація кримчан із території півострова – повідомлено про підозру ще одній окупаційній судді

За процесуального керівництва прокуратури автономії окупаційній судді повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у 2014 році жінка зрадила присязі на вірність українському народу. Вона перейшла на службу до незаконно створених окупантами судових органів та обійняла посаду судді «Ялтинського міського суду Республіки Крим».

Підозрювана брала безпосередню участь в реалізації злочинної політики держави-агресора, спрямованої на зміну демографічного складу населення у Криму.

«Суддя» ухвалила незаконне рішення про депортацію громадянина України з території окупованого півострова через відсутність у нього паспорта громадянина РФ. При цьому підозрювана достовірно знала, що внаслідок окупації півострова ЗС РФ з 2014 року жителі Криму мають статус осіб, які перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права.

Дії підозрюваної є серйозним порушенням вимог ст. 49 Конвенції про захист цивільного населення 1949 року, що забороняє, незалежно від мотивів, здійснювати примусову депортацію осіб з окупованої території.

Раніше «служительці Феміди» повідомлено про підозру у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт знаходиться на судовому розгляді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.