Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Несанкціоноване сміттєзвалище на березі річки – на Закарпатті за службову недбалість судитимуть директора КП

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Рахівщини за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у користуванні підприємства перебувають ділянки, на яких з відома керівництва комунальної установи здійснюється несанкціоноване розміщення побутових відходів. 

Строк дії паспорту сміттєзвалища сплив. Проте протягом 2020-2022 років площа полігону поблизу берега річки Тиса зросла на 0,15 га. Збитки державі від засмічення земель склали понад 6,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.