Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Недбалість зі збитками понад 6,5 млн грн – судитимуть колишнього начальника сховища військової частини

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків начальника сховища відділу зберігання пального та мастильних матеріалів складу військової частини за фактом недбалого ставлення до служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року, обвинувачений допустив витікання з резервуару майже 90 тонн авіаційного палива, призначеного для роботи газотурбінних двигунів повітряних суден. В результаті цього державі завдано збитків на суму понад 6,5 млн грн.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу оперативних співробітників Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.