Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наживався на продажу неіснуючої військової амуніції та обладнання для допомоги українським захисникам – підозрюється житель Вінниці

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, з березня 2022 року чоловік розміщував на своїх сторінках у соціальних мережах дописи про збір коштів на потреби Збройних Сил України – придбання військової амуніції, обладнання та техніки. Також публікував «звіти» про нібито постачання допомоги.

У такий спосіб підозрюваний створював собі імідж волонтера.

Небайдужі громадяни почали надсилати кошти для підтримки української армії, сприймаючи цю інформацію як достовірну, а чоловіка – як волонтера. Також до нього зверталися і військовослужбовці ЗСУ, щоб замовити амуніцію та обладнання для потреб своїх підрозділів.

Підозрюваний під час листування з потенційними покупцями в одному з телефонних месенджерів обіцяв продати та поставити товари військового призначення. Отримував передоплату та припиняв діалог з громадянами.

Він встиг завдати потерпілим понад 77 тис грн матеріальних збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.