Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагався пройти відбір до «Азову», щоб здавати ворогу позиції – викрито донеччанина

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянину України повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, мешканець Донеччини у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації «ДНР». Він входив до складу підконтрольних РФ так званих «1-го та 2-го армійських корпусів» та до 2018 року брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави.

Згодом бойовик залишив своїх ватажків і виїхав до РФ. Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Для виконання завдання «кураторів» підозрюваний прибув з території РФ в Україну до початку повномасштабного вторгнення та намагався пройти відбір до «Азову».

Після входження до лав ЗСУ він мав передавати спецслужбам РФ інформацію про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість їх особового складу і техніки.

Правоохоронці своєчасно викрили і затримали агента. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.