Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагався організувати канал переміщення психотропів до РФ через кордон на Сумщині – повідомлено про підозру експравоохоронцю

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у замаху на контрабанду психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, житель Києва планував на постійній основі переміщати через кордон України на Сумщині поза митним контролем на територію РІ особливо небезпечну психотропну речовину – мефедрон. До контрабандного переміщення психотропів підозрюваний залучив жителя прикордоння Сумщини.

У ході спецоперації правоохоронці запобігли створенню контрабандного каналу та вилучили майже 3,5 кг психотропної речовини, яку планували незаконно переправити через кодон та передати спільникам з РФ.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.