Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Налагодив перетин кордону до Румунії поза пунктами пропуску – на Буковині викрито посадовця лісгоспу

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  посадовця лісгоспу викрито на організації незаконного переправлення чоловіків через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, майстер лісу одного з лісогосподарських підприємств у Чернівецькій області налагодив схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким, за відсутністю необхідних документів, заборонено покидати територію України.

За 2500 доларів США він забезпечував незаконну переправу поза пунктами пропуску військовозобов’язаних до Румунії. Приймав їх у себе вдома, а після розрахунку ці особи супроводжувались до місця перетину держкордону.

Під час одержання від чергового «клієнта» неправомірних коштів лісника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі затриманому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Слідство встановлює можливу причетність інших осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.