Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Начальнику відділу економіки» адміністрації окупантів на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури жителю Щастинського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік працював головним спеціалістом фінансового відділу Біловодської селищної ради, а після захоплення території Луганщини почав співпрацювати з окупантами.

У серпні 2022 року підозрюваного призначено керувати «відділом економіки» у так званій «адміністрації Біловодського району ЛНР». Він сприяв передачі загарбникам наявних у громаді коштів для фінансування окупаційного «органу влади».

Незаконно створена «адміністрація» псевдореспубліки діє на території тимчасово окупованого Біловодська на Старобільщині. У ній фігурант виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.