Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині викрито керівника благодійного фонду на торгівлі автівками для ЗСУ

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику місцевого благодійного фонду за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками ввозив з-за кордону автомобілі як благодійну допомогу для Збройних Сил України. Під час перетину держкордону їх розмитнювали на пільгових умовах.

В офіційних документах отримувачем автівок зазначали благодійний фонд. Замість безоплатного відправлення українським захисникам продавали транспортні засоби за ринковою ціною.

Керівника фонду викрили після одержання 25,5 тис доларів США за продаж двох бусів та двох джипів. 

Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Кошти і транспортні засоби вилучили.

Під час обшуку в офісі підозрюваного вилучено понад 300 тис грн у різних національних валютах, митну документацію на продані автівки, транспортний засіб, печатки, бланки актів прийому-передачі товару як гумдопомоги та інші офіційні документи.

Наразі вирішується питання щодо обрання його запобіжного заходу.

У рамках слідства встановлюються спільники керівника фонду.

Документування протиправної діяльності здійснювалося прокуратурою спільно з обласними Управлінням СБУ ГУ Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.