Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині викрили групу осіб, які пошкодили магістральний нафтопровід та викрали нафту

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури шести громадянам повідомлено про підозру у пошкодженні магістрального нафтопродуктопроводу (ч. 2 ст. 292 КК України).

За даними слідства, раніше судимий житель Звягельського району організував схему викрадення нафтопродукції з магістрального нафтопроводу.

Для цього він залучив п’ять спільників – місцевих жителів. Несанкціонований забір нафти запланували на відрізку магістралі, що проходить по території Звягельського району.

Протягом серпня-жовтня 2023 року вони зробили врізку у нафтопровід та приладнали спеціальні пристосування для викачування сировини.

Правоохоронці викрили групу осіб у ніч з 15 на 16 жовтня безпосередньо на місці злочину.

Вилучено два автомобілі з генератором і ємністю для нафти, обладнання та засоби зв’язку.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється розмір заподіяних збитків.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в Житомирській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.