Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині прокуратура зобов’язала балансоутримувача впорядкувати сховище місткістю 150 людей

За позовом Бердичівської окружної прокуратури суд визнав протиправною бездіяльність Житомирської філії АТ «Укртелеком» та зобов’язав привести сховище у придатний до використання стан.

Прокурори встановили, що на балансі товариства перебуває споруда цивільного захисту державної власності у Бердичеві, яка не готова до експлуатації. Загальна площа сховища складає понад 110 м кв. Воно розраховане на укриття 150 людей.

Наразі приміщення використовується як склад для збереження різних господарських матеріалів. Має незадовільний технічний стан: відключені системи водо- та електропостачання, відсутні каналізація, системи зв’язку та оповіщення тощо.

Крім того, подвір’я, де знаходиться вхід до укриття, охороняє собака, що унеможливлює вільний доступ жителів до об’єкта.

Керівництво філії відмовилося засвідчити незадовільний стан оцінки захисної споруди, зазначений в акті огляду фахівців ДСНС у серпні 2022 року. Жодних наданих рекомендацій щодо усунення недоліків не виконали.

З метою захисту інтересів держави та територіальної громади прокуратура звернулася до суду.

За результатами розгляду позову балансоутримувача зобов’язано балансоутримувача у примусовому порядку впорядкувати об’єкт цивільного захисту.