Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині керівнику сільськогосптовариства повідомлено про підозру в несплаті 8,6 млн грн податків

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури керівнику приватного товариства повідомлено про підозру у несплаті 8,6 млн грн податків (ч.3 ст.212 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, аби сформувати податковий кредит здійснював фіктивні безтоварні операції. Зокрема, чоловік нібито закупив у інших приватних підприємств паливно-мастильні матеріали, мінеральні добрива, сою та іншу сільськогосподарську продукцію на понад 140 млн грн. Хоча насправді ніяких покупок не здійснював, проте у документах бухгалтерської та податкової звітності відображав проведення безтоварних операцій.

У подальшому підозрюваний знімав грошові кошти з рахунків фіктивних підприємств, чим формував у них податкові зобов’язання, а кошти використовував для купівлі сільськогосподарської продукції за готівку, ухиляючись від податкових зобов’язань.

Під час досудового розслідування підтверджено, що унаслідок таких незаконних дій до державного бюджету не надійшло 8,6 млн грн. 

Досудове розслідування проводить Управління СБ України в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.