Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті затримали місцевого мешканця, який за 7000 доларів США допомагав призовнику перетнути кордон

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, за 7 тис доларів США він обіцяв сприяти призовнику у незаконному перетині державного кордону з Угорщиною.

За ці кошти підозрюваний надав йому житло для тимчасового переховування. Пізніше організував транспортний засіб, координував маршрут руху, та вказав спосіб, місце і час перетину державного кордону поза пунктами пропуску.

Затримали підозрюваного під час отримання другої частини коштів – 3500 тис доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Міграційної поліції Закарпаття та ГОРВ 94 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.