Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті заступника керівника комунального підприємства викрили на вимаганні та одержанні від підприємця 4000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури заступнику директора одного з комунальних підприємств Ужгородської міської ради повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, посадовець займався вимаганням грошових коштів у підприємців в обмін на можливість безперешкодно розміщувати атракціони на території міського парку. За хабар він обіцяв вирішити питання щодо їх встановлення без укладання відповідного договору оренди та, відповідно, сплати грошових коштів за користування комунальною землею.

Його викрили на одержанні 4000 доларів США неправомірної вигоди. 

Правоохоронці провели низку обшуків як у службових приміщеннях комунального підприємства, так і за місцями проживання його керівництва. Вилучено документацію та грошові кошти, які можуть слугувати доказами у кримінальному провадженні.

Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.