Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті викрито схему незаконного переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двох місцевих жителів викрито на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, затримані пропонували за 3 тис дол США з особи перетнути кордон зі Словаччиною поза пунктами пропуску.

Військовозобов’язаних чоловіків забезпечували тимчасовим житлом, а в подальшому готувалися відвезти до лісистої місцевості неподалік кордону та надати поради щодо його перетину.

Одного з чоловіків затримали в Ужгороді після одержання 6 тис дол США за двох осіб. Іншого – за місцем його проживання, де чоловік переховував військовозобов’язаних, які найближчим часом мали вирушити до прикордонних територій.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Заходи із викриття злочину проведені прокурорами спільно зі слідчими Ужгородського районного управління та оперативниками відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття, співробітниками Чопського прикордонного загону та спецпідрозділом «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.