Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті судитимуть місцевого жителя, який намагався переправити до Угорщини фальсифіковані цигарки за допомогою дрону

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за фактом незаконного придбання та транспортування з метою збуту фальсифікованих тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Слідство встановило, що чоловік придбав фальсифіковані цигарки, більшість з яких планував збути на території Угорщини. Обвинувачений перевіз блоки тютюнових виробів до населених пунктів неподалік кордону та готувався перемістити їх до ЄС за допомогою безпілотних літальних апаратів. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили в нього 2 БПЛА та технічне оснащення для їх запуску, 3280 пачок сигарет, автомобілі та мобільні телефони.

Техніку відправили на фронт для потреб військовослужбовців ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління СБУ, Департаменту військової контррозвідки СБУ та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.