Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті настоятеля храму УПЦ (МП) підозрюють у поширенні забороненої комуністичної символіки

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру настоятелю одного з храмів Хустської єпархії УПЦ (МП) за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, священнослужитель публічно підтримував комуністичний режим в одній із соціальних мереж. Серед своєї кількатисячної авдиторії публікував зображення із забороненою символікою, зокрема зі значком червоної зірки та військовим орденом СРСР.

Настоятель храму розміщував дописи, у яких вітав «С днем Великой Победы», а також «прикрашав» свою аватарку зображенням п’ятикутної червоної зірки.

Під час обшуку у підозрюваного вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, матеріали й літературу проросійського характеру, яка могла використовуватися для поширення пропаганди серед населення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.