Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті ліквідовано черговий канал незаконного переправлення ухилянтів за кордон – підозрюються двоє громадян

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим жителям у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані брали участь у реалізації схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними. Обоє проживали в Ужгородському районі, що межує зі Словаччиною, та добре знали територію.

Чоловіки підшукали двох «клієнтів», яким запропонували за 5400 доларів США потрапити до ЄС. Вони забезпечили перевезення ухилянтів до населеного пункту, звідки мав розпочинатися їх маршрут лісистою місцевістю до лінії кордону. Надали поради щодо обходу прикордонних нарядів.

Спроба перетнути державний кордон виявилася невдалою.

Наразі суд обрав підозрюваним запобіжні заходи. 

Правоохоронці встановлюють інших учасників, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 2 Ужгородського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області спільно з відділом міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та Чопський прикордонний загін.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.