Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті експрацівників нафтобази судитимуть за систематичне розкрадання пального

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо шістьох колишніх співробітників підрозділу нафтобази за фактом систематичного розкрадання пального (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 15 - ч. 5 ст. 185 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час воєнного стану обвинувачені здійснювали крадіжки нафтопродуктів із підприємства з метою їх подальшої реалізації. Для цього таємно здійснили врізку в трубопровід та за допомогою спеціального обладнання викачували до 2500 літрів пального за раз. 

Протягом минулого року задокументовано кілька таких фактів. На початку жовтня чотирьох осіб зі складу організованої групи затримали під час чергової спроби крадіжки. Вони встигли викачати понад 1500 л палива.

Правоохоронцями проведено ряд оглядів та обшуків за місцями їх проживання. Вилучено пальне, порожні ємності для нього, грошові кошти, транспортні засоби та документи.

Встановлено, що було викрадено понад 23 тонни пального. Підприємству завдано понад 1,4 млн грн збитків. Третину цієї суми обвинувачені вже відшкодували.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.