Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який вбив 80-літню жінку, обікрав та підпалив її квартиру

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно хмельничанина за фактами вбивства, крадіжки, розбою, умисного знищення майна та незаконного заволодіння офіційними документами (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 194, ч. ч. 1, 3 ст. 357 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року місцевий мешканець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, скоїв умисне вбивство 80-річної жінки.

Він був знайомий із пенсіонеркою, оскільки раніше жив з нею по сусідству. Жінка впустила його до помешкання, а він побив її та придушив хустиною, від чого вона втратила свідомість.

У цей час обвинувачений викрав понад 20 тис грн, ювелірні вироби, техніку та документи. Після цього зачинив та підпалив квартиру.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у нього викрадені речі та документи –паспорти та особисті документи декількох місцевих мешканців.

Таким чином слідчі встановили, що у квітні минулого року обвинувачений вчинив ще ряд крадіжок з транспортних засобів.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.