Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині правоохоронця та цивільного підозрюють у зловживанні впливом – за гроші обіцяли визнати непридатним до військової служби

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру правоохоронцю і цивільній особі за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, за 1000 доларів США старший лейтенант та місцевий мешканець обіцяли військовозобов’язаному здійснити вплив на службовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Ті у свою чергу мали визнати його непридатним до військової служби.

При цьому цивільний і сам представлявся працівником військкомату та перебував у військовій формі.

Затримали підозрюваних у порядку ст.208 КПК України під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США, ще половину вони отримали заздалегідь у вигляді авансу.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, а також встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема серед посадовців ТЦК та СП.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників Хмельницького Управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.