Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині затримали військовослужбовця, який підозрюється у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонного загону Державної прикордонної служби України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, молодший сержант, перебуваючи в тимчасово окупованому рф м. Херсоні, перейшов на бік ворога.

Він добровільно обіймав посаду «оперуполномоченного оперативного отдела» у незаконно створеному правоохоронному органі «ИК «Северная исправительная колония (№ 90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Правоохоронці затримали його 20 червня 2023 року в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

Наразі готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по 79 прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПСУ, Департаменту контррозвідки СБУ та ГВ захисту національної державності Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.