Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині затримано псевдополіціянта, який був у розшуку з вересня

Правоохоронці затримали чоловіка, якому за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області було заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з березня 2022 року добровільно пішов працювати у фейковий правоохоронний орган у Куп‘янську.

Він присягнув на вірність державі-агресору та обійняв псевдопосаду «дільничного інспектора» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области».

Свої «обов‘язки» псевдоправоохоронець виконував до вересня. Після деокупації регіону він потім переховувався від відповідальності у селі Нечволодівка Куп‘янського району.

Наразі суд задовольнив клопотання окружної прокуратури та взяв підозрюваного під варту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.