Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині затримали чоловіка, який очолив сектор житлово-комунального господарства при окупантах

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури головному державному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, державний інспектор, перебуваючи у с. Петропавліка Куп‘янського району, зайняв псевдопосаду в.о. завідувача сектору житлово-комунального господарства в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Він організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від РФ. Також «завгосп» надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема, наказав працівнику фарбувати зупинки громадського транспорту у кольори російського прапору.

Також підозрюваний за вказівкою «нової влади» приймав заяви мешканців щодо проблем гуманітарного характеру, створюючи вигляд «турботи» від країни.

Правоохоронці затримали його 13 жовтня. Наразі прокурорами ініційовано перед судом питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.